Postup přípravy receptu Kuře po italsku:
Dobře očištěné kuře vložíme do kastrolu, přidáme očištěnou mrkev a oloupanou cibuli, sůl, pepř, zalijeme vínem a studenou vodou. Nádobu dáme na tepelný zdroj zapnutý na maximum. Jakmile voda začne vařit, příkon snížíme. Vaříme přikryté poklicí zhruba 40 minut. Měkké kuře vyjmeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme omáčku. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou a prolisovanými vařenými žloutky do pěny. Potom přidáme pepř, citronovou šťávu a opět třeme. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme ji trochou bílého vína. Studené kuře vykostíme, zbavíme ho kůže a maso nakrájíme na úhledné kousky. Kuřecí porce upravíme na tác a přelijeme je připravenou vychlazenou omáčkou. Zdobíme řezy citronu, olivami a kapary. Podáváme jako předkrm nebo hlavní jídlo s bílým pečivem a zeleninovým salátem.