Postup přípravy receptu Kuře po myslivecku:
Omyté a osušené maso nakrájíme na proužky asi 1 cm silné, dáme do misky, osolíme, zakapeme olejem, přidáme tymián, bobkový list, nové koření, jalovec a pepř. Promícháme a necháme v chladu odležet nejméně 1 hodinu, nejlépe však přez noc.
Tuk na pánvi řádně rozpálíme, vložíme maso včetně koření a zprudka orestujeme. K opečenému masu přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a tenké plátky žampionů. Zamícháme, podlijeme bílým vínem, přiklopíme poklicí a dusíme asi 10 minut. Na závěr přidáme brusinkový kompot, zamícháme a necháme jen prohřát - již nevaříme.
Příloha: dušená řýže, arabská rýže, vařené brambory, pečivo, bílý chléb