Postup přípravy receptu Kuře s hořčicí na šlehačce:
Kuře rozdělíme na čtvrtky, po obou stranách osolíme a opepříme. Čtvrtky dále potřeme, i silnější vrstvou, po obou stranách hořčicí. Vložíme do kastrolu kostmi nahoru, obložíme máslem nakrájeným na plátky a podlijeme vodou. Přidáme na slabší plátky (kolečka) nakrájené cibule, kterými kuře posypeme, a vše pokryjeme plátky slaniny (výborný je v poslední době se objevující kladenský česnekový bok).
Vše zalijeme zhruba do poloviny čtvrtek kuřete šlehačkou a běžně pečeme. Nejdříve zhruba 40 minut pod alobalem, poté obrátíme a již bez alobalu dopékáme dalších asi 40 minut v dost horké troubě, v elektrické až 200 stupňů. Sledujeme postup pečení, kdyby se trochu připékalo, zalijeme trochou vřelé vody s masoxem nebo jen vřelou vodou, ale ani podlévání nepřeháníme, podle zkušeností, většinou ani není zapotřebí.
Po upečení dáváme na talíř i s kostmi, každý si obírá sám, případně maso z kostí obereme, vrátíme na chvilku do trouby, prohřejeme a podáváme.
Příloha - bramborový nebo houskový knedlík spolu se zakysaným zelím.