Postup přípravy receptu Kuře s jablkovo-smetanovou omáčkou:
Ve velkém kastrolu při střední teplotě děláme kuřecí prsa, do poloviny namočená v oleji, až jsou hnědá. Jednou otáčíme. Poté je z kastrolu odstraníme. Přidáme do něj jablka a pórek a nad mírným ohněm vaříme 2 minuty. Vrátíme prsa zpět do kastrolu. Přidáme jablečnou šťávu nebo mošt a instantní bujon. Ochutíme tymiánem a bílým pepřem. Přivedeme k varu a zredujujeme teplo. Přikryjeme a zvolna vaříme 10 minut nebo až je kuře hotové a nejsou na něm žádná růžová místa. Odstraníme kuře z kastrolu a udržujeme ho v teple.
V malé míse smícháme smetanu a kukuřičný škrob. Přimícháme 2-3 polévkové lžíce šťávy z pánve na zředění a přidáme ke šťávě do kastrolu. Vaříme až zhoustne a zavaří, zredukujeme teplo a při míchání vaříme ještě další 2 minuty. Před servírováním kuře přelijeme omáčkou.
Fotky receptu Kuře s jablkovo-smetanovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!