Postup přípravy receptu Kuře s kopřivovou nádivkou:
Omyté kuře osolíme. Kůži směrem od volete k tělu prsty uvolníme, aby se do volete vešlo hodně nádivky.
Nádivka: Nakrájíme žemli na kostičky a navlhčíme ji mlékem. Kopřivy krátce povaříme v horké vodě, scedíme, necháme okapat a nasekáme na kousky. V misce utřeme máslo se žloutky do pěny, přidáme navlhčenou žemli, kopřivy, muškátový květ, sůl a podle potřeby zahustíme strouhankou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
Vzniklou nádivkou naplníme kůži volete a břišní dutinu a zašijeme nití. V případě, že nám nádivka zbude, dáme ji samostatně péct do tukem vymazaného pekáčku. Naplněné kuře opečeme po obou stranách a potom již pečeme nádivkou nahoru, aby se nepřipekla. Během pečení podléváme kuře vodou a potíráme směsí rozpuštěného másla a grilovacího koření. Upečené kuře s kopřivovou nádivkou podáváme s rýží, vařenými brambory nebo zeleninovým salátem.
Náš tip: Pokud chceme mít nádivku výraznější chuti, přidáme do ní ještě rozetřený česnek a kostičky rozškvařené slaniny.