Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí filátko na pomerančích:
300 g kuřecích prsou
| sůl, pepř, olej
| 3 pomeranče
| 100 ml bílého vína
| 1 lžíce medu
| 1 lžička zázvoru
| 1 lžíce Solamylu
| 1 lžíce vody
Postup přípravy receptu Kuřecí filátko na pomerančích:
Z jednoho pomeranče částečně oloupeme slupku (podélnými zářezy) a nakrájíme ho na kolečka, druhý oloupeme a rozebereme na měsíčky, z třetího vymačkáme šťávu a uschováme. Kuřecí prsa lehce naklepeme a okořeníme solí a pepřem. Na rozpáleném tuku opečeme z obou stran a vyjmeme. Do výpeku přidáme bílé víno rozmíchané s vymačkanou pomerančovou šťávou, medem a zázvorem a přivedeme k varu. Solamyl rozmícháme ve vodě a tím omáčku zahustíme. Již jen krátce povaříme. Nakonec přidáme do omáčky měsíčky pomeranče a prohřejeme. Servírujeme plátky masa přelité omáčkou a ozdobené kolečky pomeranče.
Fotky receptu Kuřecí filátko na pomerančích:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!