Postup přípravy receptu Kuřecí frikassee s masovými kuličkami:
Na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka osmahneme na tuku a potom podusíme v trošce zeleninového vývaru. Mleté maso ochutíme solí a pepřem, přidáme nadrobno posekanou cibuli a z této směsi uválíme asi 12 kuliček. Shora je trochu zmáčkneme, naplníme kuličkami hrášku a zase zpět vytvarujeme kuličky.
Zeleninový vývar, ze kterého vyjmeme připravená kuřecí prsíčka přivedeme k varu a kuličky mletého masa v něm necháme na chvíli zatáhnout. Vyjmeme je když vyplavou na povrch. V pánvičce si rozpustíme máslo a přidáme mouku a připravíme si světlou jíšku. Přiléváme k ní zeleninový vývar, okapané žampiony, chřest a kapary a vaříme omáčku. Dochutíme solí, pepřem, šťávou z citrónu a strouhanou citrónovou kůrou.
K omáčce přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a kuličky a již jen chvilinku povaříme. Na závěr znovu dochutíme. Přimícháme rozkvedlané vejce ve smetaně a zalijeme vínem. Už dále nevaříme.
Rýži uvaříme podle návodu a promícháme se zbylým hráškem. Servírujeme na talíře do kruhu rýži, do středu dáme hotové Frikassee se třemi masovými kuličkami a celé dozdobíme sekanou petrželkou.