Postup přípravy receptu Kuřecí kousky ve slanině a šťouchané brambory:
Připravíme si marinádu na prsa. Do nádoby nalijeme vodu, přidáme větší množství čerstvé bazalky, na drobno nakrájené stroužky česneku, sůl, červenou papriku a trochu olivového oleje. Kuřecí prsa si nakrájíme na špalíčky o délce cca 7 cm a šířce cca 3 cm, takto nakrájené prsa dáme do marinády a necháme marinovat nejlépe dvanáct hodin.
Poté prsa vyndáme a necháme okapat, snažíme se, aby na nich zůstala bazalka a česnek. Jednotlivé špalíčky poté pečlivě zabalíme do plátku slaniny.
Brambory si uvaříme klasickým způsobem ve slané vodě. Mezitím si na drobno nakrájíme tři menší cibule a osmažíme je na slunečnicovém oleji do zlatova. Když jsou brambory hotové scedíme je a vsypeme k nim osmaženou cibulku, brambory rozšťoucháme.
Připravené kuřecí maso ve slanině smažíme na slunečnicovém oleji po obou stranách do zlatova. Podáváme se zeleninou - okurka, rajče atd.