Použité suroviny receptu Kuřecí paella s krevetkami:
4 kuřecí stehýnka
| 2 kuřecí řízky
| sůl
| pepř
| 6 lžic olivového oleje
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 feferonky
| 2 červené papriky
| 400 g zelených fazolových lusků
| 250 g dlouhozrnné rýže
| 200 ml bílého vína
| 200 ml slepičího vývaru (z kostky)
| šafrán
| 8 krevetek
Postup přípravy receptu Kuřecí paella s krevetkami:
Maso omyjeme, osušíme a okořeníme. Stehýnka a řízky opékáme asi 3-4 minuty v pekáčku na 4 lžících oleje, potom vyjmeme. Troubu předehřejeme na 175 °C. Cibuli a česnek posekáme. Feferonky a papriky očistíme, vyřízneme semeníky a lusky nakrájíme na kolečka a na nudličky. Fazolky očistíme a nalámeme na kusy. Cibuli, česnek, feferonky a rýži osmahneme na vypečené šťávě. Přilijeme víno, přidáme zeleninu. Ohřejeme vývar, přidáme šafrán a přilijeme k rýži. Navrch položíme kousky kuřete. Pečeme v troubě asi 60 minut. Krevetky opékáme na zbylém oleji asi 1 minutu a 10 minut před koncem pečení přidáme k paelle.
Fotky receptu Kuřecí paella s krevetkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!