Použité suroviny receptu Kuřecí plátky v zeleninové omáčce:
800 g kuřecích prsou
| 600 g mražených zelených fazolek
| 2 rajčata
| 100 ml drůbežího vývaru
| 1 mrkev
| 1 jarní cibulka
| ½ zelené papriky
| ½ červené papriky
| olej
| 1 stroužek česneku
| 1 lžíce kečupu
| ½ lžičky Worcesterské omáčky
| špetka hnědého cukru
| sůl
Postup přípravy receptu Kuřecí plátky v zeleninové omáčce:
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriky a kečup. Pod pokličkou dusíme asi 20 minut a omáčku ochutíme Worcesterskou omáčkou, cukrem a prolisovaným česnekem. Nakonec omáčku rozmixujeme.
Kuřecí prsa osolíme a z obou stran zprudka osmahneme na oleji. Přendáme je do pekáčku, zalijeme výpekem a horkým vývarem , zakryjeme a v troubě dusíme doměkka.
V osolené vodě uvaříme fazolky. Kuřecí maso nakrájíme šikmo na plátky, na talíři je polijeme zeleninovou omáčkou, posypeme pokrájenou jarní cibulkou a ozdobíme zelenými fazolkami.
Fotky receptu Kuřecí plátky v zeleninové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!