Použité suroviny receptu Kuřecí polévka se žampiony:
1/4 ks kuřete
| 80 g žampionů
| 50 g másla
| 30 g hladké mouky
| kousek mrkve
| kousek celeru
| kousek petržele
| citrónová šťáva
| 1 dcl smetany ke šlehání
| koření kari
| 1,5 l vody
| sůl
Postup přípravy receptu Kuřecí polévka se žampiony:
Očištěné kuře vložíme do vlažné vody a uvaříme pod pokličkou do měkka. Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu. Měkké maso vykostíme a se zeleninou pokrájíme na nudličky. Vývar z kuřete zahustíme světlou jíškou ze 30 gramů másla, z mouky a koření kari, a vše povaříme 20 minut. Očištěné žampiony pokrájíme na plátky, osmažíme ve zbytku másla a přidáme do polévky současně se zeleninou a masem. Polévku přivedeme k varu, okyselíme citrónovou šťávou, sejmeme z plotny a přidáme smetanu a drobně pokrájenou pažitku. Kuřecí polévku se žampiony hned podáváme.
Fotky receptu Kuřecí polévka se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!