Kuřecí prsa naložíme do směsi provensálského koření a sójové omáčky s česnekem alespoň přes noc. Druhý den je lehce orestujeme na olivovém oleji. Pak si vymažeme pekáček máslem a pokapeme ho pár kapkami olivového oleje, kvůli chuti. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a poklademe jimi dno pekáčku. Na brambory dáme opečené kuřecí maso, které poklademe mraženou zeleninou, a opět následují kolečka brambor. Pomažeme máslem a olivovým olejem a dáme péct do trouby. Asi pět minut před koncem pečení rozšleháme šlehačku se dvěma lžičkami plnotučné hořčice, vzniklou směsí vše zalijeme a necháme asi pět minut dodělat.
Náš tip: Ozdobte snítkami zelené petrželky a podávejte na ledovém salátě.
Fotky receptu Kuřecí prsa v bramborách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!