Postup přípravy receptu Kuřecí prso na chřestu s holandskou omáčkou:
Nejdříve si připravíme holandskou omáčku: máslo, žloutky, bílé víno a medovinu dáme do vhodné nádoby a vyšleháme při zahřívání ve vodní lázni. Dejme pozor, aby nebyla příliš horká! Nyní ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Udržujeme v teple. Chřest oloupeme a vložíme do hrnce s vodou, špetkou soli, trochou cukru a lžičkou másla. Vaříme doměkka. Kuřecí prso opečeme z obou stran, okořeníme solí a pepřem a dáme na 10 - 12 minut do trouby. Uvařený chřest přepůlíme a servírujeme na připravené talíře do tvaru hvězdy (viz obrázek). Pak nakrájíme prso a urovnáme na talíře. Chřest přelijeme holandskou omáčkou a zdobíme na malé kousky nakrájeným rajčetem a pažitkou.