Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 85 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí ragú se žampiony:
10 g sušených hřibů
| 300 g žampionů
| 300 g hlívy ústřičné
| 1 svazek lahůdkových cibulek
| 700 g kuřecích prsních řízků
| 800 g velkých lojovitých brambor ve slupce (uvařených minulý den)
| sůl
| pepř
| 4 lžíce oleje
| 300 ml slepičího vývaru (z kostky)
| 400 ml nízkotučného mléka
| 3 lžičky bramborového škrobu
Postup přípravy receptu Kuřecí ragú se žampiony:
Hřiby namočíme a posekáme. Ostatní houby nasucho očistíme a rozčtvrtíme je, případně nakrájíme na plátky. Lahůdkové cibulky nakrájíme na kolečka. Řízky rozkrájíme na kostky. Brambory nahrubo nastrouháme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje, opečeme na něm maso a lahůdkové cibulky a vyjmeme. Čerstvé houby opékáme za častného míchání na vypečeném tuku asi 3 minuty. Přidáme maso, cibulky, osolíme a opepříme. Vložíme sušené hřiby a vývar a zvolna dusíme pod poklicí asi 10 minut. V teflonové pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje. Vložíme 1/4 strouhaných brambor, zformujeme je do placky a pokapeme lžící mléka. Pečeme na malém ohni asi 5 minut. Obrátíme, opět pokapeme lžící mléka a pečeme další 3 minuty. Z dalších brambor upečeme ještě 3 bramboráky. Ragú zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbývajícím mléce. Podle potřeby je osolíme a opepříme. Bramboráky rozdělíme na talíře a přidáme k nim ragú. Pokrm ozdobíme cibulkami a petrželkou.
Fotky receptu Kuřecí ragú se žampiony:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!