Vložil: | Silra |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuřecí řízek v bramboráku:
500 g kuřecích prsou
| 1 lžička soli
| špetka pepře
| 3 lžíce oleje
| 300 g brambor
| 1 lžička majoránky
| 3 stroužky česneku
| 1 vejce
| 1/8 l mléka
| 80 g mouky
Postup přípravy receptu Kuřecí řízek v bramboráku:
Kuřecí prsa překrojíme na plátky, případně lehce naklepeme. Plátky masa posolíme a lehce popepříme. Připravíme si bramborákové těsto: omyté brambory oloupeme, nastrouháme a scedíme z nich vodu. Poté je osolíme, přidáme vejce, majoránku, mléko, mouku, rozmačkaný česnek a důkladně promícháme. Na rozpálený olej v pánvi vložíme bramborákovou směs a rozložíme na placku a ihned položíme připravený plátek masa a smažíme na mírném ohni. Při otáčení plátek potržíme n apřevracečce a na pánev opět naneseme bramborákovou placku a převrácený řízek na ni položíme a dopečeme. Podáváme se zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Kuřecí řízek v bramboráku:
Fotky vložil: jessynka,MichelePrg,Bezinka,Nandiči