Použité suroviny receptu Kuřecí saté s brusinkovo-mangovou omáčkou:
400 g kuřecích prsních řízků
| 2 lžíce oleje
| několik řapíků celeru
| sůl
| čerstvě mletý pepř
| Brusinkovo-mangová omáčka:
| 1 mango
| šťáva z 1 limety
| 50 g sušených amerických brusinek
| 1 malá zelená chilli paprička zbavená jadérek
| kousek zázvoru nakrájený na kostky
Postup přípravy receptu Kuřecí saté s brusinkovo-mangovou omáčkou:
Mango oloupeme, dužninu odřízneme od vláknité pecky a rozmačkáme ji s limetovou šťávou. Americké brusinky a chilli papričku nakrájíme najemno. Brusinky, chilli a zázvor zamícháme do rozmačkaného manga a osolíme. Kuřecí prsní řízky podélně nakrájíme na tenké plátky. Složíme je jako tahací harmoniku a napíchneme na špejle předem namočené ve vodě. Grilujeme po obou stranách asi 3 minuty. Dochutíme solí a pepřem. Špízy podáváme s brusinkovo-mangovou omáčkou a doplníme řapíkatým celerem.
Fotky receptu Kuřecí saté s brusinkovo-mangovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!