Vložil: | Dagos |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Květákovo - vaječné ragú:
1 menší (asi 600 g) květák
| 200 g naťových cibulek
| 6 ks vajec
| 125 g šunky (vcelku)
| 30 g másla
| 30 g hladké mouky
| 250 ml mléka
| 1 trojúhelníček smetanového sýra
| 2-3 lžičky kari
| sůl
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Květákovo - vaječné ragú:
Květák rozebereme na růžičky a vaříme ve vodě asi 10-15 minut. Cibulky nakrájíme a přidáme ke květáku a dovaříme. Uvaříme vejce na tvrdo. Šunku nakrájíme na kostky. Slijeme květák a cibulky, vývar uschováme. V hrnci zahřejeme máslo a osmahneme na něm kari a mouku. Přiljeme mléko a doředíme vývarem dle vlastní chuti, asi 5 minut povaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájený sýr a rozpustíme ho. Dochutíme solí, kari. Vejce oloupeme a přepůlíme. Dáme na mísu, přidáme zeleninu a šunku a přelijeme omáčkou. Hotové květákovo-vaječné ragú ozdobíme petrželkou.
Fotky receptu Květákovo - vaječné ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!