Postup přípravy receptu Kyjevské kuřecí řízky:
Troubu si předehřejte na 200°C a fritovací hrnec na 160°C. Kuřecí prsa naklepejte, zabalte do fólie lehce potřené olejem a uložte do chladničky. Připravte si mezitím česnekové máslo: česnek prolisujte do změklého másla, vmíchejte petrželku a podle chuti přisolte a opepřete. Z takto ochuceného másla udělejte váleček, zabalte do fólie a dejte ztuhnout do chladničky. Ostrým nožem nařízněte prsa a utvořte kapsu. Do kapsy vložte plátek česnekového másla. Plněné kuřecí kapsy obalte v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Na pávni si rozehřejte takové množství oleje, aby v něm byly řízky do poloviny ponořené. Smažte je po obou stranách cca 6 minut. Předsmažené řízky rozložte na rošt a nechejte několik minut v troubě (takto zůstane trojobal co nejkřehčí). Pak řízky fritujte ve fritovacím hrnci cca 10 minut. Vyjměte a nechejte odsát přebytečný tuk na papírovém ubrousku.