Použité suroviny receptu Kynutá bramborová buchta:
7 větších brambor
| 2 vejce
| sůl
| 1 kostka droždí
| mléko, maličko cukru
| 500 g hrubé mouky
| 200 ml oleje
| 200 g šunky vcelku
| 3 stroužky česneku
| majoránka
| tuk a hrubá mouka na pekáč
Postup přípravy receptu Kynutá bramborová buchta:
Brambory nastrouháme najemno, přidáme vajíčka, osolíme. Droždí rozdrobíme v troše teplého mléka a přidáme špetku cukru, necháme vzejít kvásek. Pak kvásek přidáme k bramborám, přilijeme zbylé mléko a olej. Postupně vmícháme hrubou mouku dle potřeby, těsto by nemělo být příliš husté. Nakonec přidáme do těsta na malé kostičky nakrájenou šunku, prolisovaný česnek a majoránku. Těsto necháme alespoň 2 hodiny kynout. Pak ho nalijeme na pekáč a ještě necháme kynout minimálně půl hodiny. Pečeme v předehřáté troubě na 180oC. Prvních 20 minut by mělo být zapnuté jen spodní pečení, pak horní i spodní - to se samozřejmě týká jen elektrické trouby.
Fotky receptu Kynutá bramborová buchta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!