Postup přípravy receptu Kynutá buchta s hruškami:
Do mísy nasypeme mouku, uděláme do ní dolík a rozdrolíme tam droždí. Nalijeme na ně trošku oslazeného mléka, lehce droždí promícháme s mlékem tak, aby se nepromíchalo s moukou a počkáme na kvásek. Pak přilijeme mléko, přidáme práškový cukr, sůl, vejce a rozpuštěnou Heru. Propracujeme hladké těsto a necháme 30 minut kynout. Pak dáme na vál, prohněteme a vyválíme plát. Dáme na vymaštěný plech a na několika místech těsto propícháme. Necháme 15 minut kynout a mezi tím si připravíme náplň.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme podélně na dílky. Zakapeme citronem (nezhnědnou a buchta je pak pikantnější). Ve šlehačce rozmícháme vejce, žloutky, cukr a vanilin. cukr. Těsto pokryjeme hustě dílky hrušek a zalijeme šlehačkovou směsí. Ořechy nasekáme na kousky, promícháme s cukrem a celou buchtu tím posypeme. Pečeme při teplotě asi 180 °C (pekla jsem v horkovzdušné troubě) asi 35 až 40 minut. Vychladlé nakrájíme.
Jsou výborné ke kávě. Radila bych nevynechávat ořechy obalené v cukru. Upečené dávají řezům výbornou chuť.