Postup přípravy receptu Kynutá velikonoční bábovka z Polska:
Mouku prosejeme do mísy a vyhloubíme důlek. Rozdrobíme do něj droždí, přidáme trochu cukru a vlažné mléko. Kvásek necháme asi 20 minut kynout.
Do vzešlého kvásku přidáme rozpuštěné máslo, cukr, sůl, vejce a nastrouhanou citronovou a pomerančovou kůru a zaděláme těsto. Oprané rozinky přidáme do těsta a to vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy a necháme 30 minut kynout. Troubu předehřejeme na 200 stupňů a velikonoční bábovku pečeme 30 - 40 minut.
Upečenou velikonoční bábovku necháme vychladnout ve formě a pak ji vyklopíme.
Z citronové šťávy, vody a cukru utřeme polevu a velikonoční bábovku jí potřeme.