Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutá velikonoční hlavička:
1 kostku droždí
| 1/2 l mléka
| 10 ks rohlíků
| dle chuti: sůl, pepř, majoránku a česnek
| 700 g vařeného uzeného masa
| 10 ks vajec
| 125 g tuku na pečení
Postup přípravy receptu Kynutá velikonoční hlavička:
Rohlíky nakrájíme na kolečka, mléko dáme vařit a přidáme do něj tuk. Horkým mlékem zalijeme rohlíky. Přidáme vejce, česnek, sůl, pepř, majoránku, rozdrobíme kostku droždí a vše dobře rozmícháme.
Poté přidáme uzené maso. Přidáme hrst polohrubé mouky, hrst hrubé mouky a hrst dětské krupičky. Vše znovu promícháme. Těsto musí být husté podobně jako na lívance. Pokud jsou, přidávám do těsta čerstvé kopřivy nasekané nadrobno.Pekáč vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme do něj těsto a necháme je asi hodinu kynout. Po vykynutí hlavičku upečeme v troubě dorůžova.
Fotky receptu Kynutá velikonoční hlavička:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!