Postup přípravy receptu Kynuté buchty s dušeným zelím:
Rozehřejte v kastrolu olej, vsypte cibuli, krátce osmahněte a pak přidejte zelí. Osolte, promíchejte a na mírném plameni poduste doměkka, asi čtvrt hodiny. Opepřete podle chuti, přidejte cukr a zakápněte balsamikovým octem. Troubu předehřejte na 180 °C.
Mouku vsypte do mísy, lehce osolte, vyklepněte vejce, rozdrobte droždí a přidejte podušené zelí.Vše spolu s vařečkou promíchejte. Pokud je směs příliš řídká, přidejte podle potřeby mouku - záleží na tom, kolik šťávy zelí pustilo a jakou má mouka savost.
Pekáček o rozměrech 20 x 30 cm s vyšším okrajem vymazejte olejem. Rukama namočenýma ve studené vodě tvarujte z těsta buchty, po jedné je ve vymazaném pekáčku otočte, aby se hezky omastily, a dávejte je těsně vedle sebe. Množství vyjde na asi čtyři řady po třech buchtách. Potřete svrchu olejem a pečte dozlatova, asi 30 minut.
Fotky receptu Kynuté buchty s dušeným zelím:
Fotky vložil: Natural,uschi3,vilka,lemurka