těsto:
| 2 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
| 1 hrnek vlažného mléka
| větší špetka soli
| 20 g kvasnic
| omáčka:
| tatarská omáčka
| kečup
| česnek
| tvrdý sýr
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Kynuté langoše:
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme vykynout. Pokud máme domácí pekárnu, udělá to za nás. Na omáčku smícháme tatarku a kečup v poměru 1 : 1 a vmícháme podle chuti rozmačkaný česnek. Z vykynutého těsta ukrajujeme kousky, vytvoříme kulaté bochánky, trochu zploštíme a necháme ještě chvilku na pomoučeném vále kynout. V pánvi či kastrolu rozpálíme olej, každý kousek těsta rukama ještě víc zploštíme a roztáhneme dotenka a vložíme do horkého oleje. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme okapat na ubrousku, potřeme omáčkou a sypeme strouhaným sýrem.