80 g másla
| trochu mléka
| 20 g rozinek
| podle potřeby: olej na potření plechu
| 1 žloutek
| 200 g hladké mouky
| 20 g sekaných mandlí
| 200 g polohrubé mouky
| 20 g droždí
| 80 g pískového cukru
| 1 vejce
| podle potřeby: cukr na posypání
Postup přípravy receptu Kynuté mazanečky:
Smícháme mouky, uděláme důlek a vložíme do něj droždí, které posypeme cukrem, zalijeme troškou mléka, zamícháme a necháme v teple vykvasit. Pak přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Ke konci přidáme rozinky a polovinu mandlí a necháme vykynout. Pak těsto rozdělíme na několik dílů, vytvarujeme z nich malé mazance, které dáme ještě znovu vykynout na vymazaný plech. Potřeme je v mléce rozšlehaným žloutkem, posypeme zbytkem mandlí a upečeme dozlatova. Nakonec mazanečky pocukrujeme a můžeme je podávat.