Těsto: 600 g polohrubé mouky
| 100 ml oleje
| 2 lžičky soli
| 1 kostka droždí
| 3 lžíce cukru
| 400 ml mléka
| sezam, mák nebo kmín na posypání
| Nápň: 1 Hera
| 2 žloutky
| 2 lžičky soli
Postup přípravy receptu Kynuté pagáčky:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto a až se přestane lepit na mísu, necháme ho 15-20 minut kynout. Mezitím si připravíme náplň tak, že důkladně utřeme Heru se žloutky a solí. Jakmile těsto vykyne, rozdělíme ho na dva díly. Z každého vyválíme placku asi 1 cm silnou. Obě placky potřeme náplní, srolujeme je jako rolády a hřbety rovněž potřeme nápní. Přeneseme na pečicím papírem vyložený plech a posypeme sezamem, mákem nebo kmínem. Pak krájíme na plátky či troúhelníky a pečeme.
Fotky receptu Kynuté pagáčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!