Postup přípravy receptu Kynuté plněné rohlíčky:
Z droždí cukru a vlažného mléka necháme vzejít kvásek, který vlijeme do mouky smíchané se solí, rozšlehaných žloutků a pokrájeného změklého tuku. Nenecháme kynout, ale hned těsto rozdělíme na 6 bochánků, které vyvalujeme na kulaté placky, velikosti dna dortové formy nebo podle mělkého talíře. Každou placku rozdělíme na 8 trojúhelníčků, které plníme nádivkou, svineme do tvaru rohlíku, konce stočíme do středu, klademe na pomaštěný pekáč nebo pečící papír a potřené rozšlehaným vejcem pečeme ve středně teplé troubě do růžova. Ještě horké obalujeme v cukru.
Náplň: Tvaroh rozředíme mlékem, přidáme moučkový i vanilkový cukr, žloutek, citronovou kůru a omyté překrájené rozinky. Promícháme. Je-li tvarohová náplň příliš hustá přilijeme trochu mléka.