Postup přípravy receptu Kynuté slané tyčinky:
Připravíme si kvásek z teplého mléka (5 lžic), droždí a špetky cukru. Lze vmíchat trochu hladké mouky po nakynutí. Pak přidáme všechny ingredience a zaděláme v těsto, dobře vymícháme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple 1/2 až 1 hodinu.
Těsto vyndáme na vál, vyválíme asi na 3 mm silnou placku. Rozkrájíme na tyčinky, potřeme rozšlehaným bílkem, posypeme solí, kmínem, mákem nebo strouhaným sýrem. Záleží, jaké chceme kombinace.
Kynuté slané tyčinky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Slané tyčinky pečeme dozlatova.
Kynuté slané tyčinky podáváme teplé i studené.