Postup přípravy receptu Kynutý cuketový chléb:
Vrstvy cukety v sítku prosypte solí. Po 30 minutách rukou vymačkejte šťávu. Smíchejte droždí s 50 ml vlažné vody a nechte rozpustit (15 minut).
V míse smíchejte cuketu, droždí a mouku. Pomalu přidávejte tolik vody, až dostanete tuhě těsto.
Těsto přeneste na pomoučený vál a hněťte dlaní, až bude hladké a elastické. Dejte těsto opět do mísy, přikryjte a nechejte na teplém místě kynout asi 1/2 hodiny, aby se jeho objem zdvojnásobil.
Těsto ještě lehce propracujeme a upravte jeho tvar. Vložte na pomazaný plech, přikryjte a nechejte na teplém místě kynout na dvojnásobek objemu.
Předehřejte troubu na 220 °C.
Pomažte olivovým olejem. Pečte asi 40 až 45 minut dozlatova.