Použité suroviny receptu Kynutý koláč s kokosovou žmolenkou:
125 ml mléka
| 175 g másla
| 1/2 kostky droždí
| 350 g hladké mouky
| 1 špetka soli
| 85 g cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 vejce
| 1 lžička strouhané citronové kůry
| 250 g kompotovaných meruněk
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1 lžíce pomerančového likéru
| 1 lžíce solamylu
| 750 g nakyslých jablek
| 50 g strouhaného kokosu
Postup přípravy receptu Kynutý koláč s kokosovou žmolenkou:
V rozehřátém mléce rozpustíme 1 lžíci másla a droždí. Přimícháme 250 g mouky, sůl, 1 lžíci cukru, vanilkový cukr, vejce a citronovou kůru. Vypracujeme těsto a dáme ho vykynout.
Okapané meruňky rozmixujeme. Přimícháme po 1 lžíci citronové šťávy, likéru a solamylu.
Oloupaná jablka nakrájíme na plátky a zakapeme 1 lžící citronové šťávy. Z mouky, másla, cukru a strouhaného kokosu vypracujeme žmolenku. Troubu předehřejeme na 175 °C.
Ze dvou kousků těsta spleteme šňůrku. Zbývající těsto zatlačíme do vymazané formy a ze spletené šňůrky utvoříme okraj. Naplníme rozmixovanými meruňkami a obložíme jablky. Posypeme žmolenkou a pečeme asi 40 minut.
Fotky receptu Kynutý koláč s kokosovou žmolenkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!