Vložil: | Kacice |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 11 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý koláč s meruňkami:
300 g hladké mouky
| 25 dkg droždí
| 60 g krupicového cukru
| 150 ml vlažného mléka
| 1 balíček vanilkového cukru
| 1 vejce
| 80 g másla
| špetka soli
| půl hrnku hrubé mouky na vysypání plechu
| 400 g meruněk
| 20 g másla na drobenku
| 20 g pískového cukru na drobenku
| 20 g hrubé mouky na drobenku
Postup přípravy receptu Kynutý koláč s meruňkami:
Mouku prosijeme do mísy a do středu rozdrobíme
droždí. Přidáme lžičku cukru a malé množství
vlažného mléka, necháme vzejít kvásek.
Pak přidáme zbytek krupicového cukru, vanilkový
cukr, vejce, změklé máslo a špetku soli. Přilijeme
zbylé mléko a vypracujeme hladké vláčné těsto,
které necháme na teplém místě asi 40 minut kynout.
Vykynuté těsto důkladně rozválíme na plát silný
asi 1 cm , a přendáme na vymazaný a hrubou moukou
vysypaný plech.
Meruňky omyjeme, osušíme, vypeckujeme. Nakrájíme
na úhledné kousky a rozložíme na těsto.
Povrch koláče posypeme drobenkou, kterou si předem
připravíme promísáním změklého másla, cukru a
hrubé mouky.
Koláč vložíme do předem vytopené trouby a pečeme
při 180 stupních C přibližně 30 minut.
Po upečení necháme vychladnout, teprve potom jej
krájíme na porce.
Fotky receptu Kynutý koláč s meruňkami:
Fotky vložil: Natural,sylver,neri,jelena,Nandiči,kozaroza