Postup přípravy receptu Kynutý makový moučník:
Droždí rozmícháme se lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem. V míse smícháme hladkou mouku a polohrubou mouku, přidáme sůl, cukr, citronovou kůru. Vlijeme rozehřátý a vychlazený tuk, rozšlehané vejce (v hrnečku vidličkou) a vyběhlé droždí. Vše řádně propracujeme a necháme v teple kynout 1 hodinu. Pak těsto na vále znovu proděláme a rozdělíme na dvě poloviny. Těsto vyvalujeme na mikrotenu, je tužší než normální kynuté těsto a lepí se na vál. Obě placky vyválíme, jednu dáme na vymazaný plech, pomažeme náplní, zakryjeme druhou plackou. Necháme kynout 1/2 hodin, pomažeme rozehřátým tukem a pečeme do růžova.
Náplň: mák spaříme mlékem a vaříme pod poklicí. Přidáme med a cukr.
Do vychladlého máku dáme vanilkový cukr, skořici, bílek a piškoty.