Postup přípravy receptu Kynutý povidlový šnek:
1. Droždí a špetku cukru rozmícháme v trošce mléka a nechejte v teple 15 minut kynout. Do mísy prosejte mouku, přidejte vejce, krupicový cukr a vanilínový cukr, olej, vlažné mléko a špetku soli, přilijte vzešlý kvásek a vypracujte hladké těsto. Mísu přikryjte utěrkou, uložte na teplé místo a nechte 30-40 minut kynout.
2. Vykynuté těsto přeložte na pomoučený vál a vyválejte na plát ve tvaru šály.
3. Těsto potřete povidly a sviňte.
4. Svinuté těsto vložte do vyšší vymazané formy nebo kastrůlku a nechejte na teplém místě opět 30-40 minut kynout.
Pak formu vložte do trouby vyhřáté na 170 °C a pečte 40-50 minut dozlatova.
Hotový koláč nechejte prochladnout, nakrájejte a podávejte.