Vložil: | Curdibilka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý rebarborový koláč:
drobenka:
| 200 g hrubé mouky
| 120 g cukru moučka
| 120 g másla
| 1 balíček vanil. cukru
| těsto:
| 1/4 l mléka
| 30 g droždí
| 1 vejce
| 1/2 citronu
| sůl
| 500 g hladké mouky
| 50 g cukru krupice
| 80 g másla
| 3 řapíky rebarbory
Postup přípravy receptu Kynutý rebarborový koláč:
Z trošky mouky, cukru, poloviny vlahého mléka a droždí připravíme řídké těstíčko, které necháme vykynout.
Mouku prosejeme se solí a nastrouhanou kůrou asi z poloviny citronu. Máslo rozpustíme. Žloutek oddělíme od bílku. Pak kvásek, máslo, vlažné mléko, žloutek a mouku promícháme a důkladně vypracujeme vláčné těsto. Necháme jej asi půl hodiny kynout na teplém místě.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo 2 kulaté koláčové formy) stejnoměrně roztáhneme těsto. Okraje trochu vytlačíme. Necháme chvíli dokynout. Mezitím si připravíme rebarboru a drobenku.
Dva až tři řapíky listů rebarbory (záleží na jejich velikosti) opláchneme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Rovnoměrně ji poklademe na těsto a posypeme drobenkou.
Drobenku připravíme smícháním rozpuštěného másla s moučkovým cukrem, hrubou moukou a cukrem vanilkovým. Rukou rozdrobíme na koláč.
Rebarborový koláč pečeme pozvolna asi 40 minut. Vychladlý posypeme cukrem s vanilkou.
Fotky receptu Kynutý rebarborový koláč:
Fotky vložil: krokodylice,alenab,katzvel,jelena