Vložil: | admin |
Porcí: | 16 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 36 |
|
|
Použité suroviny receptu Kynutý švestkový koláč:
20 g droždí
| 110 ml mléko
| 300 g polohrubá mouka
| 75 g cukr
| 80 g máslo
| 3 ks žloutky
| špetka muškátový oříšek
| 1,5 kg švestky
| tuk na vymazání plechu
| drobenka:
| 250 g povolené máslo
| 100 g povolené máslo
| 100 g cukr krystal
| 1 ks kypřící prášek
| 1 ks vejce
Postup přípravy receptu Kynutý švestkový koláč:
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozmícháme v části vlažného mléka a zahustíme trochou mouky. Pak kvásek lehce posypeme moukou a necháme na teplém místě vykynout. Zbylou mouku prosijeme do mísy. Přidáme cukr, na kousky nakrájené změklé máslo, žloutky a muškátový květ. Nakonec přidáme vykynutý kvásek a za postupného přilévání mléka vypracujeme pevné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Pak těsto znovu propracujeme a necháme kynout. Tento postup ještě jednou zopakujeme. Pak těsto přendáme na vál a rozválíme na plát, který pomocí válečku dáme na vymazaný plech.
Švestky překrojíme a vypeckujeme. Velké rozkrojíme na čtvrtky a všechny rozložíme na těsto. Posypeme drobenkou. Připravený koláč vložíme do předem vyhřáté trouby a pozvolna ho pečeme při 180 C přibližně 25-30 minut. Během pečení koláč občas zkontrolujeme, aby se nepřipálil.
Fotky receptu Kynutý švestkový koláč:
Fotky vložil: uschi3,mispule,Natural,katkina,damami