Použité suroviny receptu Kynutý sýrový koláč se slaninou a cibulí:
1/2 kostky droždí
| 200 g polohr. mouky
| 100 ml mléka
| 125 g tvarohu
| 125 g másla
| 1 vejce
| 1 lžička cukru
| 1 lžička soli
| náplň
| 200 g angl. slaniny
| 200 g eidamu
| 100 ml šlehačky
| 2 vejce
| 100 g cibule červené
| sladká paprika
| drcený barevný pepř
| kmín
| sůl
| tymián čerstvý
Postup přípravy receptu Kynutý sýrový koláč se slaninou a cibulí:
V mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Prosejeme mouku, osolíme a vlijeme vejce s rozpuštěným máslem. Přilijeme kvásek a tvaroh a vymícháme polotuhé těsto, které necháme vykynout asi 20 minut.
Kruhovou koláčovou formu vymažeme máslem a troubu rozehřejeme na 180 °C.
Těsto rozválíme na placku, upravíme velikost podle formy. Poklademe směsí slaniny, sýra, cibule, koření a necháme nakynout asi 20 minut.
Poté zalijeme koláč vejcem rozšlehaným se smetanou. Ze zbytků těsta vytvarujeme na povrchu koláče ozdobnou mřížku a koláč pečeme v troubě asi půl hodiny až celý zezlátne.
Fotky receptu Kynutý sýrový koláč se slaninou a cibulí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!