Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Kynutý závin

fotka Kynutý závin
Vložil:
Porcí:10
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 54

Použité suroviny receptu Kynutý závin:

250 g polohrubé mouky  | 125 ml mléka  | 40 g moučkového cukru  | 60 g másla  | špetka soli  | 2 vejce  | 30 g droždí

Postup přípravy receptu Kynutý závin:

Z teplého mléka, lžičky cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Poté ze všech surovin zaděláme těsto a necháme na teple vykynout. Na pomoučeném válu vyválíme plát, potřeme nádivkou, svineme a dáme na vymazaný plech. Necháme ještě asi 15 minut kynout, potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme vidličkou (proti popraskání) a dáme do vyhřáté trouby péct. Upečený závin necháme vychladnout a krájíme na pásky.

tvarohová náplň: 250g tvarohu smícháme se 100g moučkového cukru a jedním žloutkem, můžeme poředit mlékem. Nakonec přidáme sníh z bílku. Kdo chce, přidá rozinky - umyté a poté namočené do rumu.

jablková náplň: 500g jablek nastrouháme na vyválený plát, posypeme krystalovým cukrem a skořicí


Fotky receptu Kynutý závin:

Kynutý závin
Kynutý závin
Kynutý závin
Kynutý závin
Kynutý závin
Kynutý závin
Kynutý závin
Fotky vložil: Barakuda,uschi3,tvackova1 
Hodnocení receptu Kynutý závin
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !