Použité suroviny receptu Kynutý závin s jablky a mrkví:
Těsto:
| 1 kostka droždí 42 g
| 400 g špaldové mouky
| 200 g hladké mouky
| 150 ml sezamového oleje
| 270 ml ovesného, popř. sojového mléka
| 1 kávová lžička mořské soli
| 3 žloutky
| dle chuti lněné a sezamové semínka
| Náplň:
| najemno strouhané jablka a mrkev
| rozinky na doslazení (popř. med, slad nebo třtinový cukr)
Postup přípravy receptu Kynutý závin s jablky a mrkví:
Všechny ingredience vymícháme v hladké nelepivé těsto, které přikryjeme a v teple necháme 20 minut odpočinout.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené ploše na tloušťku 0,5 cm. Poté potřeme náplní a stočíme do závinu.
Pečeme 10 minut při teplotě 170 °C a 10 - 15 minut při teplotě 160 °C. Po upečení potřeme závin olejem.
Fotky receptu Kynutý závin s jablky a mrkví:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!