700 g kysaného zelí
| 2 cibule
| 30 g sádla
| 2 jablka
| 250 ml vývaru z masoxu
| 12 hořčičných semínek
| 4 zrnka pepře
| 4 uzené kotlety
| 4 párky
| bílé víno
| sůl
Postup přípravy receptu Kysané zelí po alsasku :
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme překrájené zelí, očištěná, oloupaná jablka pokrájená na nudličky a hořčičná semínka a pepř svázané v kousku řídkého plátna a zalijeme vínem a vývarem tak, aby zelí bylo jen potopeno. Přivedeme je k varu. Přidáme uzené kotlety a dusíme pod pokličkou. Párky uvaříme. Měkké zelí rozdělíme na talíře, obložíme je kotletami a párky a podáváme s vařenými barambory.
Fotky receptu Kysané zelí po alsasku :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!