Použité suroviny receptu Kysané zelí s krůtím luncheonem a bramborami:
800 g brambor
| 1 lžíce oleje
| 1 lžička kmínu
| 1/2 lžičky fenyklu
| 1 bobkový list
| 1 žloutek
| 370 ml balení bílého kysaného zelí
| 150 g krůtí luncheon
| 1 lžíce smetany
| sůl, bílý pepř, hrudku změklého másla
Postup přípravy receptu Kysané zelí s krůtím luncheonem a bramborami:
Uvařené brambory necháme vychladnout a pak je nakrájíme na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme olej, kmín, fenykl a bobkový list.
Sceděné kysané zelí 5 minut na koření podusíme, trochu opepříme.
Troubu předehřejeme na 250 °C. Nákypovou formu vymažeme máslem a navrstvíme do ní zelí, krůtí luncheon meat a nakonec brambory.
Žloutek rozšleháme s jednou lžící smetany a potřeme jím brambory. Formu vložíme do předehřáté trouby a zapékáme při 250 °C asi 10 minut.
Fotky receptu Kysané zelí s krůtím luncheonem a bramborami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!