Postup přípravy receptu Kýta po pražsku s bramborovou kaší:
Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, dáme vařit.
Kýtu umyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Poté plátky nasolíme z obou stran a posypeme kořením na mleté maso.
uzené maso nakrájíme na menší kousky a nameleme v masovém mlýnku.
K mlet. masu přidáme zakysanou smetanu a mícháme, až vznikne krémová náplň.
Každý plátek masa potřeme náplní, opatrně zavineme a sepneme párátky. Závitky obalíme v trojobalu.
Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran usmažíme dozlatova. Hotové necháme okapat.
Uvařené brambory rozšťoucháme, přidáme mléko a zpracujeme mixérem. Kdo chce kaši vláčnější, přidá ještě kousek másla.