Postup přípravy receptu La paj-cchaj, ostré čínské zelí:
Zelí rozebereme na jednotlivé listy. Zelené části listů okrájíme (Možno je dále použít do jakéhokoli zeleninového jídla) tak, aby nám zbyla pouze silná žebra listů. Omyjeme je, necháme okapat, a podélně rozkrájíme na proužky asi 1 cm široké. Naskládáme na talíř, lehce posolíme a necháme 3 - 4 hodiny odležet. Pak slijeme vodu, kterou zelí pustilo. Mezitím si připravíme nálev: Nakrájíme na tenké nudličky cibuli a česnek. Na pánvi rozpálíme olej, Rozlámeme suché chilli papričky na malé kousky a vhodíme do oleje. Přidáme cibuli a česnek, osmahneme ,a pak přilijeme vodu, v níž jsme rozmíchali cukr. Až se směs začne vařit, přilijame ocet, rozmícháme a stáhneme z ohně. Když nálev vychladne, přelijeme jím zelí. Dbáme, aby se nálev dostal ke každému proužku i zespoda. Necháme chvíli v chladu odležet. Při podávání můžeme ozdobit nudličkami cibule, česneku a čerstvých nebo konzervovaných papriček.