Postup přípravy receptu Labužnické řízky:
Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Na talíř si nachystáme hladkou mouku, maso potřeme hořčicí a namazanou stranou položíme na mouku, potřeme druhou stranu a maso otočíme, tím máme plátek obalený v mouce. Z nastrouhaného uzeného sýra, vejce a trochy mléka uděláme těstíčko, které nesmí být moc řídké. Plátek masa dáme do těstíčka a otočíme ho v něm, aby se navlhčil. Plátek necháme ležet v těstíčku. Lžičkou dáme část těstíčka nahoru na maso a rozetřeme, potřenou stranou přendáme do strouhanky a totéž uděláme s druhou stranou plátku masa, potom obalíme strouhankou. Smažíme pomalu ve větším množství tuku nebo oleje. Labužnické řízky podáváme s vařenými brambory nebo bramborovou kaší.