Postup přípravy receptu Labužnický bramborák:
Vepřovou plec, játra a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle nebo tuku, přidáme nakrájené maso, játra a slaninu, směs okořeníme pepřem a za stálého míchání opékáme až do vysmahnutí na tuk. Pak přidáme drobně pokrájené feferonky, osolíme a znovu promícháme. Směs odstavíme a připravíme si těsto na bramborák. Oloupané a opláchnuté brambory nastrouháme na jemné nudličky, necháme ustát a vodu scedíme. Do brambor přidáme mléko, hladkou mouku, vejce, utřený česnek, sůl, majoránku a pepř. Vše dobře promícháme. Pečeme na větší pánvi na rozpáleném sádle nebo tuku dozlatova po obou stranách. Na upečený bramborák klademe na jednu půlku díl náplně, bramborák přehneme a podáváme.
Na talíři bramborák ještě dozdobíme cibulí nakrájenou na kolečka a sekanou petrželkou nebo pažitkou.