Použité suroviny receptu Lahodný banán s karemelem a šlehačkou:
250 ml šlehačky
| 4 banány
| krém
| 3 lžíce cukru
| 1 karamel. pudink
| 1 lžíce másla
| 750 ml mléka
| na ozdobu mandle a hořká čokoláda
Postup přípravy receptu Lahodný banán s karemelem a šlehačkou:
Pudinkový prášek promícháme s cukrem a prošleháme s 200 ml mléka. Zbývající mléko přivedeme k varu, přilijeme rozmíchaný pudink a vše za stálého šlehání povaříme asi 1 minutu. Odstavíme, přidáme máslo a necháme vychladnout.
Mandle usekáme nadrobno, čokoládu nastrouháme na hoblinky. Ze smetany připravíme tuhou šlehačku.
Banány podélně rozkrojíme. Jedny půlky banánů rozdělíme na talířky řezem dolů a přelijeme krémem a hustě nazdobíme šlehačkou. Z ostatních půlek nakrájíme plátky asi 3 mm silné, které zapichujeme nastojato vedle sebe do šlehačky. Tím vytvoříme hřebínek, který posypeme sekanými mandlemi a čokoládou.
Fotky receptu Lahodný banán s karemelem a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!