Postup přípravy receptu Langoše plněné zelím:
Z droždí, vlažného mléka a lžičky cukru připravíme kvásek. Vezmeme kvásek z droždí, mouku, mléko, sůl a zpracujeme těsto. Vypracujeme těsto a na teplém místě ho necháme vykynout.
Mezitím si připravíme náplň do langošů. Zelí si nakrájíme na tenké proužky. Je potřeba větší hrnec podle objemu zelí, nejlépe se silnou stěnou, aby zelí dosahovalo max do půlky hrnce. Zhruba tak půl deci oleje nalijeme do hrnce. Přidáme zelí, sůl a zelí jakoby restujeme, aby vonělo a zhnědlo. V případě, že by se připalovalo, podlijeme kapkou vody. Restujeme, dokud není zelí měkké a dohněda zbarvené.
Z těsta uděláme malé bochánky, necháme trochu vykynout a pak vytvarujeme kolečko. Na jednu stranu dáme tak 3 lžíce zelí a přehneme pořádně zaděláme a dáme smažit. Langoš by měl mít zhruba velikost 10 - 15 cm a na šířku 5 - 8 cm.