500 g malých langust
| 400 g rýže
| 2 cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 mrkev
| 1 stonek řapíkatého celeru
| 3 lžíce olivového oleje
| 1 a 1/4 l vody
| 100 g másla
| 125 ml bílého vína
| 100 g žampionů
| 2 rajčata
| 300 g hrášku
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Langusty s rizotem:
V hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm polovinu nakrájené cibule, nadrobno nasekaný česnek. tenké hranolky mrkve a plátky celeru. Restujeme asi 5 minut. Přidáme langusty a krátce za stálého míchání opékáme. Podlijeme vroucí vodou a osolíme. Vaříme 10 minut, poté scedíme a tekutinu uchováme. Langusty vyloupeme a maso odložíme stranou. Na 50g másla osmahneme zbývající nadrobno nakrájenou cibuli a suchou rýži. Za stálého míchání necháme zesklovatět, postupně podléváme vývarem z langust a vínem. Zbývající máslo rozpustíme v hrnci a osmahneme na něm hrášek, očištěné žampiony nakrájené na plátky, oloupaná rajčata nakrájená na kostičky a necháme 10 minut dusit. Osolíme, přidáme langusty a další 3 minuty dusíme. Smícháme s uvařenou rýží a dle chuti přidáme ještě máslo.
Fotky receptu Langusty s rizotem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!