Postup přípravy receptu Laskonky s malinovým krémem:
Cukr krupici svaříme tzv. na nit - když vytáhneme vařečku, stéká od ní rozpuštěný cukr, nepřipálíme!
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého přimícháme cukr krupici a ještě horký svařený cukr. Nakonec přimícháme kokos smíchaný s mletým cukrem.
Lžící nabíráme bílkovou hmotu a na plech vyložený pečícím papírem tvoříme malé placičky stejné velikosti. Sušíme v předehřáté troubě při 120 °C do "ztvrdnutí". Pozor jsou velice křehké!
Smetanu vyšleháme do tuha, přidáme zralé maliny a krém dobře promícháme.
Vychladlé laskonky plníme z cukrářského sáčku malinovým krémem a slepujeme po dvou k sobě. Nahoru uděláme z krému špičku, do které posadíme malinu, případně ozdobíme snítkem máty.