Postup přípravy receptu Lehké jogurtové dortíky:
Postup přípravy receptu:
Budeme potřebovat 2 složené plátky alobalu široké asi 5 cm a 12 pudinkových formiček, event. šálků.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Máslo rozpustíme. Vejce smícháme s cukrem a ušleháme do hladké pěny. Přidáme prosátou mouku a máslo.
Plech vymastíme a zmenšíme páskami alobalu na velikost 3x20 cm. Potřeme těstem a pečeme asi 20 minut. Vyklopíme a po vychladnutí z plátu vykrojíme 12 koleček podle velikosti formiček.
Pomeranč důkladně omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Ostatní oloupeme, dílky vyloupneme a šťávu zachytíme. Smícháme tvaroh, jogurt, cukr, pomerančovou šťávu a kůru.
Želatinu rozpustíme podle návodu a vmícháme do krému. Ten asi 30 minut chladíme. Ze smetany ušleháme šlehačku a postupně ji spolu s likérem (sirupem) vmícháme do krému.
Formičky vypláchneme studenou vodou, rozložíme do nich dílky pomerančů, naplníme je krémem a chladíme asi 2-3 hodiny. Na vychlazené formičky položíme upečená piškotová kolečka a lehce přitlačíme. Dortíky vyklopíme a můžeme podávat.