Vložil: | Piskotka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Lehké větrníky (věnečky):
1/3 l vody
| 20 g másla
| 60 g hrubé mouky
| 1 vejce
| krém: 1/4 l mléka
| 20 g moučkového cukru
| 1/2 vanilkového pudinku
| 1 lžička nescafé
| 10 g másla
| poleva. 100g moučkového cukru
| 1lžíce horké vody
| 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Lehké větrníky (věnečky):
Do vařící vody s máslem a několika zrnky soli nasypeme mouku a za varu mícháme tak dlouho, až se těsto nechytá vařečky. Necháme úplně vychladnout a pak vmícháme rozšlehané vejce. Těsto dáme do sáčku a na lehce vymazaný plech (nejlepší je IVA, OMEGA apod.) stříkáme hromádky - dál od sebe. Pečeme v horké troubě a pak dosušíme.
Do trouby dáme hrnek s vodou. Horké rozkrojíme, vychladlé plníme krémem.
Krém:
Do mléka dáme cukr a pudink, přidáme Nescafé a uvaříme. Do hotového prudce vmícháme máslo.
Poleva:
všechny přísady mícháme tak dlouho, až poleva zbělá
(pokud nechcete polevu stačí to posypat moučkovým cukrem)
Poznámka: s tohoto těsta můžeme vytvořit banánky s kávovým krémem či slané s krémem z Nivy nebo věnečky, které plníme žloutkovým krémem, je to opravdu mňamka. Přeji vám dobrou chuť!
Fotky receptu Lehké větrníky (věnečky):
Fotky vložil: Natural,hlouskova,damami,evulaS33